Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Драма

lviv.travel

Понеділок, 8 вересня 2014, 14:37

У Львові відкриють Першу сцену сучасної драматургії «Драма.UA»

Драма

З кінця вересня 2014 року у Львові відкривається нова театральна інституція – Перша сцена сучасної драматургії «Драма.UA».

Про це повідомила прес-служба Львівської міськради.

Ініціаторами її створення є Мистецька майстерня «Драбина» і управління культури Львівської міськради.

Перша сцена «Драма.UA» співпрацюватиме на постійній основі з Львівським драматичним театром імені Лесі Українки.

Перша сцена «Драма.UA» – це перша та поки що єдина в Україні постійна платформа для постановок сучасної драматургії.

Театральний сезон Перша сцена «Драма.UA» розпочне ескізом вистави за п’єсою класика сучасної британської нової драми Сари Кейн «Підірвані» наприкінці вересня 2014 року.

Протягом театрального сезону 2014-2015 рр. заплановані прем’єри вистав і сценічних читань за п’єсами відомих британських драматургів Марка Равенгілла та Полі Стенхем, білоруса Максима Доська, українки Наталі Ворожбіт, польки Малгожати Сікорської-Міщук та інших. Над постановками працюватимуть режисери з України та Європи.

Окрім вистав та читань, Перша сцена сучасної драматургії «Драма.UA» стане місцем для реалізації міждисциплінарних проектів. Серед найближчих планів – відеопокази вистав «Театр на екрані», лекторій «Драма. Сучасне», спільні читання драматургії з глядачами «Драмгурток».

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.