Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

історія

megatv.ua

Понеділок, 8 вересня 2014, 17:17

Львівська ОДА оголошує конкурс науково-популярних робіт для істориків

історія

Львівська ОДА залучає молодих істориків-науковців до проекту «Історія, яка нас об’єднує».

Про це сьогодні на прес-конференціїї повідомив Юрій Підлісний, заступник голови ЛОДА.

До участі у конкурсі запрошують студентів та аспірантів вищих навчальних закладів, часові рамки досліджень ХХ-ХХІ ст. 

Тематика конкурсу: "Незвичайні долі звичайних людей". Перевагу надаватимуть підняттяю контраверсійних питань. Огранізатори пропонують робити наголос на історичній антропології, мікроісторії та історії повсякдення, звісно, із максимальною кількістю свідчень очевидців.

"Кожна поколінні переписує свою історія і це "переписування" станом на 2014 рік буде наймасштабніший і найсміливіший проект з часів Михайла Грушевського, - каже декан гуманітарного факультету УКУ Ігор Скочиляс. - Тут ми повинні по-новому інтерпритувати погляди на нанаше минулею. І написати нову схему Української історії".

Органіхатори сподіваються, що до проекту активно долучаться молоді науковці зі Сходу та Криму.

Конкурсний відбір передбачає виокремлення найдостойнішиї 12 робіт з різних частин України. Загальний бюджет конкурсу становить 90 тис. грн, проте на розвиток кожного з переможних досліджень організатори сподіваються виділити по 5 тис. грн.

Заявки на участь у конкурсі прийматимуть до 11 листопала 2014 року. Учасникам пропонують надсилати роботи за адресою: stoythatunites@gmail.com 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.