Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

паспорт об'єкта

Вівторок, 9 вересня 2014, 15:25

Скандальновідомий універмаг на Шевській реставрують під ресторан

паспорт об'єкта

Будівлю універмагу на вул. Шевська, 1 реставрують за замовлення ТОВ "Ресторація на ринку" та "Універмаг "На Ринку"".

Попри те, що стосовно приватизації та оцінки цієї будівлі є обурення депутатів та судові справи, роботи на вул. Шевській, 1 ведуться та є технічний паспорт.

У паспорті вказано, що замовником робіт є ТОВ "Ресторація на ринку" та ЗАТ "Універмаг "На Ринку"".

Останньому вдалося приватизувати приміщення всього за 3500 грн. за квадратний метр.

ТОВ "Ресторація на ринку", згідно з інформацією Єдиного державного реєстру, займається ресторанним бізнесом.

""Універмаг "На Ринку"" купив приміщення по 3500 грн за метр квадратний, навіть в новобудовах приміщення дорожчі.

Коли вся оборудка відбувалася, півміста знало, що ""Універмаг "На Ринку"" перепродає ці приміщення "!Фесту", принаймні про це говорили усі ріелтори нашого міста. Управління історичного середовища повинно було підписати дозвільні документи на проведення реставрації будівлі на Шевській", – зазначила депутат Львівської міської ради Ірина Шалаковська.

Раніше депутати Львівської міськради ухвалили звернення до президента, голови Верховної Ради України, Генерального прокурора України, Голови Служби безпеки України, Міністра внутрішніх справ України з вимогою вияснити правомірність операцій з приміщенням на Шевській, 1, в яких розташований універмаг "Львів".

У березні 2013 року Львівський апеляційний господарський суд залишив в силі рішення Господарського суду від 21 січня, відповідно до якого Управління комунальної власності Львівської міськради зобов’язане укласти з АТЗТ "Львівський універмаг "На ринку" договір купівлі-продажу на приміщення універмагу на Шевській, 1 у Львові.

Пізніше, у квітні, радник з правових питань АТЗТ "Універмаг "На Ринку" Тарас Колянковський показав журналістам приміщення на Шевській, 1 і зазначив, що приміщення приватизоване законно та за законною ціною.

Наразі правоохоронці завершили розслідування у кримінальному провадженні стосовно приватного оцінювача-родича міського голови, який під час проведення незалежної оцінки занизив вартість комунальних нежитлових приміщень на вулиці Шевській, 1, у Львові.

Встановлено, що вартість цього майна перевищує 9,5 млн грн., натомість останнім її визначено у сумі лише 7,8 млн грн.

Унаслідок таких дій посадовця, приміщення, площею 1,8 тис. кв.м, у центральній частині міста, були продані за заниженою ціною, а бюджет Львова недоотримав майже 2 млн грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.