Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

львівська облрада

Вівторок, 9 вересня 2014, 15:18

Львівська облрада просить Порошенка прибрати з найменувань військових частин згадки про радянські ордени

львівська облрада

Львівська облрада сьогодні ухвалила звернення до Президента України Петра Порошенка, в якому просить забрати з назв військових частин згадки про радянську символіку, адже це не відповідає українській державній традиції.

«Просимо переглянути найменування військових частин, дислокованих на теренах Львівщини та України загалом, з метою приведення їх у відповідність до української військової традиції та задля уникнення асоціації військових частин з радянськими символами неіснуючої держави», - йдеться у зверненні.

Це питання, як пояснюється у зверненні, регулюється указом президента «Про впорядкування присвоєння почесних найменувань військовим частинам, установам, вузам, вузлам зв’язку, органам та підрозділам» від 30.10.2000 року.

Відповідно до цього указу, в назвах містяться символи радянської доби, згадуються постаті цього періоду, які «аж ніяк не можуть асоціюватись з незалежною українською державою».

До прикладу, повне найменування 24-ої окремої механізованої бригади: 24 механізована Самаро-Ульянівська, Бердичівська, Залізна, ордена Жовтневої революції, тричі ордена Червоного прапора, орденів Суворова та Богдана Хмельницького бригада ім. князя Данила Галицького.

Депутати зазначають, що сьогодні в Україні з’явились нові герої, на чиїх прикладах варто виховувати майбутніх військових.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.