Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Партія регіонів

Четвер, 14 червня 2012, 11:45

На Львівщині мешканці відомчого будинку бояться, що їх будинок завалиться через незаконне перепланування підвальних приміщень

Жителі багатоквартирного відомчого будинку по вул. Грушевського, 54 у Дрогобичі Львівської області, який перебуває у відомстві ДП «Буджитлосервіс», бояться, що їх будинок може зруйнуватися через незаконне перепланування підвальних приміщень. Про це повідомляє прес-служба ЛОО «Партії регіонів».

Дрогобиччани звернулися із колективною заявою до депутата Дрогобицької міської ради, голови Дрогобицької міської організації Партії регіонів Сергія Гориславського з проханням втрутитися у ситуацію із незаконним переплануванням підвальних приміщень будинку.

Зокрема, жителі понад 30 квартир будинку на вул. Грушевського, 54 (будинок збудований 1962 року) у Дрогобичі повідомили, що у підвалі будівлі здійснюються будівельно-монтажні роботи без жодних погоджень та дозволів. Зі слів мешканців, в результаті несанкціонованих робіт відбувається руйнування фундаменту, у стінах з’явилися тріщини, порушено гідроізоляцію фундаменту.

«Роботи проводяться майстрами, які порушують норми техніки безпеки. Наші прохання показати дозвільну документацію або документи про державну реєстрацію і право проведення робіт майстри ігнорують. Натомість власник підвального приміщення стверджує, що діє на підставі права власності на дане приміщення, а також має всі необхідні погодження та дозволи на реконструкцію підвалу. З його слів, дозволи надавали чиновники Дрогобицької міської ради, зокрема, містобудівна рада. Але  роботи не були погоджені з мешканцями будинку», - йдеться у заяві жителів відомчого будинку на вул. Грушевського, 54.

Після зустрічі Сергія Гориславського з жителями будинку на вул. Грушевського, 54 будівельно-монтажні роботи у підвалі будівлі тимчасово призупинили.

Нагадаємо, вночі 10 червня в м. Луцьк по вул. Рівненській, 109, в п’ятиповерховому шестипід’їзному житловому будинку (1971 року забудови) між першим та другим під’їздами сталося раптове руйнування несучих конструкцій з першого по п’ятий поверхи.

Внаслідок обрушення, зруйновано 8 квартир, 2 мешканці загинуло. Ще одну жінку зі струсом головного мозку госпіталізовано. Стан здоров’я – середньої важкості. Підрозділи МНС врятували 19 людей.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.