Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ДТП

gazeta.lviv.ua

Середа, 10 вересня 2014, 14:51

У Львові цьогоріч у ДТП загинуло 14 людей, з яких 10 – пішоходи

ДТП

У січні-серпні 2014 року у Львові сталося 411 дорожньо-транспортних пригод, в котрих загинуло 14 людей і 476 учасників дорожнього руху травмувались.

Про це повідомила прес-служба відділу Державтоінспекції м. Львова.

Наїзди на пішоходів – це найбільш поширений вид автопригод у місті Львові. У цьому році їх сталося 215, в них 10 людей загинуло. У 119 випадках ДТП - це були зіткнення транспортних засобів, в яких 2 людей загинуло та 169 учасників травмувались.

Серед основних порушень, що призводить до скоєння дорожньо-транспортних пригод - це керування транспортним засобом в стані сп’яніння, перевищення безпечної швидкості, порушення правил проїзду пішохідних переходів, порушення правил маневрування тощо. Часто причиною ДТП є ігнорування правил дорожнього руху пішоходами: перехід дороги у невстановленому місці та неочікуваний вихід на проїзну частину.

За здійснення ДТП, нагадаємо, законодавством передбачена відповідальність у вигляді штрафу в розмірі від 340 до 425 грн. або позбавлення винуватця ДТП права керування транспортними засобами на термін від 6 до 12 місяців (ст.124 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Якщо в результаті ДТП є загиблі, або кому-небудь з учасників спричинені пошкодження середньої тяжкості або тяжкі тілесні ушкодження, водієві може загрожувати кримінальна відповідальність (ст.286 Кримінального кодексу України). У разі спричинення легких тілесних ушкоджень кримінальна відповідальність не настає.
Розгляд справ по фактах ДТП, визначення винуватця ДТП та ступінь його покарання виключно в компетенції судів.


Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.