Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

митники

portal.lviv.ua

Четвер, 11 вересня 2014, 15:43

Прокуратура цьогоріч відкрила кримінал на 10 митників на Львівщині

митники

У поточному році прокурорами розпочато 10 кримінальних проваджень щодо посадових осіб Львівської митниці

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Йдеться про вчинення останніми таких кримінальних правопорушень, як зловживання службовим становищем, перевищення службових повноважень, службова недбалість та отримання неправомірної вигоди.

Вказані дані озвучені під час проведення прокуратурою Львівської області міжвідомчої наради з питань додержання вимог чинного законодавства та конституційних засад підприємницької діяльності при оформленні товарів на митній території України.

Як зазначалося, на території області митними органами щоденно проводиться оформлення понад 500 митних декларацій, кордон перетинає більше 11 тисяч транспортних засобів та оформляється майже 8 тис. тонн вантажів. Разом з тим, як засвідчили результати проведених органами прокуратури перевірок, в діяльності працівників митниці здійснення процедур митного оформлення товарів не в повній мірі відповідає вимогам сьогодення.

Зокрема, недостатньо ефективною є робота митників щодо забезпечення законності під час проходження громадянами та суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності митного контролю й митного оформлення товарів, транспортних засобів. Так, лише цьогоріч, за наслідками розгляду документів реагування прокуратури, до відповідальності притягнуто 12 службовців митних органів за неналежне виконання посадових обов’язків та порушення законодавчих актів, порушено низку кримінальних проваджень.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.