Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

сміттєспалювальний завод

4vlada.com

П'ятниця, 19 вересня 2014, 15:19

На Львівщині планують побудувати сміттєспалювальний завод

сміттєспалювальний завод

При Львівській ОДА буде створено робочу групу із будівництва сміттєспалювального заводу.

Про це повідомив перший заступник голови ОДА Йосиф Ситник під час наради з Іваном Отевржелом – працівником Технологічного університету м. Брно, інформує прес-служба адмінстрації.

Під час зустрічі сторони обговорили налагодження співпраці Технологічного університету м. Брно та влади Львівщини в розробленні комплексної системи утилізації відходів для вироблення енергії та покращення екологічної ситуації на теренах області.

Під час розмови Йосиф Ситник повідомив, що на території області проживає 2,5 млн. населення і є 2 тис. населених пунктів, які щорічно створюють 5 млн. кубічних метрів відходів. «37% з цих відходів, – продовжив Йосиф Ситник, – ми централізовано збираємо і максимум, що робимо – це вивозимо на полігони для сміття. Все решта – це безконтрольний скид сміття і, відповідно, забруднення навколишнього середовища. В області є понад 600 стихійних сміттєзвалищ, які покривають понад 460 га землі. Це є хаотичний процес, який немає жодного контролю».

На Львівщині сьогодні немає жодного сміттєспалювального заводу. Іван Отевржел зазначив, що подібні заводи у Європі – це норма. Йосиф Ситник повідомив, що обласна влада сприятиме будівництву сміттєспалювального заводу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.