Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Володимир Павлів

П'ятниця, 19 вересня 2014, 17:30

У Львові представилася ГО "Європейська галицька асамблея"

Володимир Павлів

Сьогодні, 19 вересня, у Львові пройшла презентація громадської організації "Європейська галицька асамблея".

Про це повідомила прес-служба ГО "Європейська галицька асамблея".

Із львівськими журналістами зустрілися голова Наглядової ради ЄГА Микола Яковина та голова асамблеї Володимир Павлів.

Володимир Павлів зазначив, що громадські активісти з трьох галицьких областей вирішили об’єднати свої зусилля, щоб перетворити Галичину у взірцевий регіон країни, який покаже приклад євроінтеграційних сподівань українського народу.

"Ми не приймаємо ніякої політики багатовекторності. Галичина повинна бути в Європейському Союзі", – сказав Володимир Павлів.

"У нас трохи інший досвід стосунків громадянина і влади, місцевого самоврядування, ніж в інших регіонах України. Саме цей досвід ми повинні використати, щоб перетворити наш регіон на локомотив змін в країні" – наголосив Володимир Павлів.

"Одне з наших робочих гасел Галицької асамблеї звучить приблизно так: "Європа в Україні починається з Галичини". Ми хочемо, щоб в наших містах і селах відродилося місцеве самоврядування, щоб люди самостійно працювали над своїм майбутнім", – сказав Володимир Павлів.

"Для мене особисто дуже важливо, – зазначив Володимир Павлів, – щоб наша робота знаходила підтримку в багатьох галичан, тому ми створили і Наглядову раду Галицької Асамблеї, в яку запрошуємо людей які мають великий досвід адміністрування, співпраці з молодіжним середовищем, письменників та інших. 

Голова Наглядової ради ГО "Європейська Галицька Асамблея" Микола Яковина сказав, що сповна зрозуміти завдання даної громадської організації можна якщо проаналізувати досвід восьмирічної давності: Помаранчева революція, яка дала великі сподівання і потім призвела до краху цих сподівань.

"Щоб така ситуація не повторилася сьогодні потрібно, щоб запрацювало місцеве самоврядування. Тільки взявши владу у свої руки люди можуть щось змінити. Не можна втратити цього шансу, який нам дала Революція гідності" – наголосив він.

За його словами, після другого Майдану вже ніхто не скаже, що в Україні немає громадянського суспільства і одна з реформ, проведення яких назріло – це реформа місцевого самоврядування.

Відео з прес-конфренції Галицької асамблеї

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.