Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

всюдихід

Понеділок, 22 вересня 2014, 17:10

У Львові розробили всюдихід, який придатний для потреб АТО

всюдихід

Львівське підприємство «ВЕЕМ-Металавтопром» розробило та виготовило самохідну радіокеровану установку, яку можуть використовувати військові у зоні АТО.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.

Самохідна радіокерована установка з дистанційним управлінням була розроблена і виготовлена працівниками одного з виробничих підприємств спільно із спеціалістами-електронниками наукових закладів м.Львова.

Ця установка обладнана електричним приводом постійного струму, який живиться від акумуляторів. В ній передбачено радіокероване дистанційне управління. Виготовлена у вигляді цільнозварного металевого корпусу на гусеничному ходу, в якому передбачена відповідна шумова і теплова ізоляція. Вона створена у відповідності з європейськими та американськими аналогами.

Установка призначена для застосування в екстремально-складних умовах, в тому числі може використовуватися військовими підрозділами ЗСУ, МНС та УВС. На ній можуть встановлюватися камери зовнішнього спостереження, обладнання для розвідувальних цілей, устаткування для виконання завдань в недоступних і небезпечних для життя і здоров’я людини місцях. Вона може бути засобом для переміщення, доставки військового обладнання до місць призначення або знешкодження предметів. Може також виконувати рятувальні роботи, завдання з охорони об’єктів без участі людини.

«До його розробки залучені інші підприємства, науковці, елетронщики, енергетики. Сьогодні «Електропобутприлад» розробив двигун, розробив спеціальний редуктор. Ми будемо його вдосконалювати під різні швидкості. Він проходитиме випробування на полігоні військовому, хоче випробувати його і сертифікувати», - сказав генеральний директор генеральний директор ТзОВ «ВЕЕМ Металавтопром» Богдан Шевців.

«Він може переміщатися 6 годин, також можна наростити до 10 годин, якщо поставити потужніші акумулятори. Є три канали зв’язку – дротовий, Wi-Fi і радіоканал захищений, який може працювати до 5 км. Це наша розробка, я вважаю, що це досить потужне рішення, яке забезпечить і передачу відео. До розробки цього проекту задіяно близько 50 осіб, я не говорю про виробництво, а, власне, про інтелект – про підприємців, про науковців, зокрема Львівська політехніка та Університет», - сказав генеральний директор компанії «Мейл Сервіс» Ростислав Пасічник.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.