Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Донбас

zhitomir-online.com

Понеділок, 22 вересня 2014, 18:01

Ігор Васюник прогнозує на Донбасі друге Придністров’я

Донбас

Народний депутат України, голова ЛОО партії «Народний фронт» Ігор Васюник у програмі «В об’єктиві» на Другому телеканалі наголосив на недосконалості законів Порошенка стосовно Донбасу і можливих негативних наслідках ухвалення цих законів.

Про це повідомила прес-служба "Народного фронту".

«Я з колегами з «Народного фронту» не голосував за ці законопроекти з багатьох причин. По-перше, і найголовніше, – питання територіальної цілісності, питання суверенітету України та питання долі українців Сходу повинні обговорюватися у відкритому режимі, а не в закритому від людей, як це було. По-друге, законопроект був проголосований з порушенням регламенту. Якщо говорити по суті, то у цьому законі є страшні речі. Закон гарантує розбудову всієї інфраструктури, яку зруйнувала російська армія і терористи, через захищені статті бюджету. А стаття 8 говорить про те, що органи місцевого самоврядування повинні сприяти розвитку в окремих районах Донецької та Луганської областей транскордонного співробітництва. Це для чого? Щоб Росія завезла нам ще три гумконвої, щоб вивезла обладнання і завезла нам зброю? Давайте будемо відвертими: в таких умовах українська влада не зможе контролювати ситуацію в районах зони АТО. Це призведе до створення другого Придністров’я – центру наркотрафіків, зброї і торгівлі людьми. Там не звучатиме українська мова, не буде українського прапора. І це називають «мирним планом».

Окрім того, народний депутат Ігор Васюник додав, що в законі чітко не визначені межі території, на яку поширюватиметься дія законів. Також немає жодного слова про виведення окупаційних військ, не прописані права і гарантії для населення.

«Все написано для терористів. У тому числі й про формування «народної міліції». Очевидно, що з числа представників бандугрупувань», – додав Ігор Васюник.

«Прийде час, і кожен із нас повинен буде донести своїм дітям чи внукам, яку частинку маленької історії ми творили у Верховній Раді. Я думаю, що на прикладі цього законопроекту свою позицію повинні пояснити львівські депутати, які голосували «за», – сказав нардеп.

Нагадаємо, що 16 вересня Верховна Рада України ухвалила законопроекти «Про недопущення переслідування та покарання осіб-учасників подій на території Донецької та Луганської областей» та «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей». Засідання та голосування ВРУ по згаданих законопроектах проходило в закритому режимі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.