Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Кабмін

http://pechenizhyn.org.ua

Четвер, 14 червня 2012, 13:29

Уряд запропонував дозволити ведення бізнесу без дозволу від пожежників

Кабінет Міністрів України пропонує Верховній Раді дозволити ведення підприємницької діяльності без отримання відповідного дозволу органів пожежної безпеки. Про це йдеться в законопроекті № 10529-1, зареєстрованому в Раді 11 червня.

 

Передбачається, що початок підприємницької діяльності або початок використання об'єктів нерухомості буде здійснюватися на підставі зареєстрованої декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань пожежної безпеки.

Також Кабмін пропонує позбавити органи нагляду у сфері цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки права самостійно приймати рішення про часткове або повне припинення (закриття) підприємства.

Законопроектом передбачається віднесення функцій щодо прийняття рішення про часткове або повне припинення роботи підприємства в компетенцію адміністративного суду, який розглядатиме це питання лише за наявності порушень, які створюють загрозу життю або здоров'ю людей.

При цьому для суб'єктів з високим ступенем прийнятного ризику для початку діяльності необхідна наявність позитивного висновку за результатами експертизи протипожежного стану підприємства, об'єкта чи приміщення, експертизи технічних умов.

Прийняття законопроекту, на думку авторів, дозволить в короткий термін поліпшити умови започаткування та ведення підприємницької діяльності.

Нагадаємо, в березні 2012 року Міністерство надзвичайних ситуацій спростило правила пожежної безпеки для об'єктів, площа яких становить до 300 кв. м.

15 березня Рада скасувала дозвіл пожежонебезпечним підприємствам вести господарську діяльність, задекларувавши перед державними органами пожежного нагляду дотримання норм пожежної безпеки, за умови добровільного страхування відповідальності перед третіми особами.

20 грудня 2011 Рада прийняла в цілому законопроект № 8388 ("Про внесення змін до статті 10 Закону України "Про пожежну безпеку" щодо декларативного принципу") і дозволила таку діяльність, однак Президент Віктор Янукович пізніше ветував цей закон.

Джерело: Українські новини

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.