Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

благодійна допомога на АТО

like.te.ua

Середа, 24 вересня 2014, 15:51

Порошенко частково звільнив від оподаткування благодійну допомогу на АТО

благодійна допомога на АТО

Президент Петро Порошенко підписав закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо деяких питань оподаткування благодійної допомоги», яким благодійна допомога на потреби АТО звільняється від оподаткування податком на доходи фізичних осіб.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби президента.

Відповідно до закону, суми коштів, отриманих благодійниками – фізичними особами на банківські рахунки для благодійності на користь АТО, не включатимуться до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку на доходи фізичних осіб.

Щоправда, під дію закону підпадатимуть лишге благодійники, які внесені до Реєстру волонтерів антитерористичної операції. Складання цього реєстру регулює відповідний закон.

"Крім того, тимчасово, на період проведення АТО, без обмежень включатимуться до інших витрат звичайної діяльності платника податку на прибуток підприємств суми коштів або вартість спеціальних засобів індивідуального захисту (касок, бронежилетів, виготовлених відповідно до військових стандартів), технічних засобів спостереження, лікарських засобів та медичних виробів, засобів особистої гігієни, продуктів харчування, предметів речового забезпечення, а також інших товарів, виконаних робіт, наданих послуг за переліком, що визначається Кабінетом Міністрів України, які добровільно перераховані (передані) для потреб забезпечення проведення АТО", йдеться в повідомленні прес-служби.

Також Закон регулює питання складання Реєстру волонтерів антитерористичної операції.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.