Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ліки

tsn.ua

Четвер, 25 вересня 2014, 16:29

На Львівщині від грипу щеплюють тільки європейськими вакцинами

ліки

Основними імпортерами вакцин проти грипу цього року стануть фармацевтичні компанії Франції, Німеччини та Нідерландів.

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив Олег Когут, заступник начальника ГУ Держсанепідслужби України в Львівській області.

Львівські медики вважають їх якісними та безпечними, але оскільки препарати європейські, то обійдуться пацієнту від 80 до 150 грн. Хоча це значно дешевше, аніж повне лікування захворювання та ліквідація ускладнень після нього. 

Вітчизняних вакцин проти грипу не існує. Спалахи в 2013 році попереджали російськими вакцинами, зокрема Ваксігрипом. Українські фахівці переконані, що цього року Ваксігрипу чи інших російських вакцин в застосуванні не повинно бути.

Проте гарантії того, що вакцинований не хворітиме, немає.

"Вакцини захищають лише від вірусів, але ГРЗ можуть і бактерії, які розносить хворий. Проти бактерій застосовують інші заходи: зміцнюють імунітет, обмежують своє перебування в місцях масового скупчення населення та контакти з хворими," - каже Ігор Гайдук, заввідділення Львівської обласної клінічної інфекційної лікарні.

Він також побоюється, що львівські лікарі, що найбільше підпадають під ризик захворіти, залишаться без вакцин, якщо місцева влада не виділить на процедуру кошти.

План вакцинації учасників АТО також невідомий, як і його фінансовий бік. Олег Когут запевняє, що лише щепленнями можна попередити масові спалахи епідемії серед військових. 

Нагадаємо, що за даними моніторингу, спалахи епідемії прогнозують через 2 місяці, але щепитися лікарі рекомендують уже зараз.

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.