Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

злочинне угруповання

dt.ua

Четвер, 25 вересня 2014, 16:59

Львівські суди незаконно виправдовували злочинне угруповання, – прокуратура

злочинне угруповання

За наполяганням прокуратури, учасників шахрайської групи засуджено до реальної міри покарання

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

Йдеться про організоване злочинне угруповання у складі 3 осіб-мешканців міста Львова, які діючи за спільним, заздалегідь узгодженим планом, під виглядом надання та отримання позик, заволоділи коштами банківських установ та громадян на суму понад 200 тис. грн.

Незважаючи на зібрані у ході розслідування докази про вчинення зловмисниками 20 епізодів шахрайства, судами першої та апеляційної інстанцій винесено щодо них вироки, не пов’язані із позбавленням волі.

Водночас, завдяки принциповій та наполегливій позиції прокуратури, Вищим спеціалізованим судом України з розгляду цивільних і кримінальних справ, у зв’язку з м’якістю призначеного покарання та неправильним застосуванням кримінального закону, вказану справу було скеровано на новий розгляд.

Відтак, 24 вересня апеляційним судом Львівської області усім трьом учасникам злочинної групи призначено покарання у виді позбавлення волі строком від 5 до 6 років із конфіскацією майна.

Також, судом задоволено цивільні позови потерпілих та постановлено відшкодувати їм збитки, завдані шахраями.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.