Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

yak-prosto.com

Четвер, 14 червня 2012, 14:15

Положення про перевірки та адміністративний арешт майна платників податків визнано конституційним

Конституційний Суд України оприлюднив ухвалене 12 червня рішення в справі за поданням 53 народних депутатів щодо відповідності Конституції окремих положень Податкового кодексу України, визнавши їх конституційними.

Суд визнав конституційним положення кодексу, згідно з якими органи Державної податкової служби мають право на доступ до об'єктів оподаткування або об'єктів, які можуть бути джерелом погашення податкового боргу.

Згідно з постановою суду, адміністративний арешт майна може бути застосовано у разі виїзду боржника за кордон, а також у разі відсутності реєстрації особи як платника податків в органі ДПС, або коли боржник отримав податкове повідомлення, має податковий борг і вчиняє дії з виведення майна за межі України.

Конституційний Суд вважає, що в оспорюваних положеннях кодексу йдеться не про проникнення, а про доступ контролюючих органів до обстеження визначених у кодексі територій. При цьому платник податків зобов'язаний допустити контролюючі органи до перевірки.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.