Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

pravo-znaty.org.ua

Вівторок, 30 вересня 2014, 10:29

У Львові міліціонер-хабарник сяде на 3 роки

Набув законної сили вирок стосовно колишнього правоохоронця, який перевищив службові повноваження та вимагав хабара.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Апеляційним судом Львівської області підтверджено законність вироку Яворівського районного суду Львівської області, ухваленого щодо колишнього старшого оперуповноваженого відділу Управління боротьби з незаконним обігом наркотиків ГУ МВС України у Львівській області.

Вказаним вироком останнього визнано винним у перевищенні службових повноважень та одержанні хабара.
Зокрема, встановлено, що зазначений працівник міліції, незаконно затримавши громадянина, утримував його у райвідділі та завдавав тілесних ушкоджень, намагаючись схилити до зізнання у зберіганні наркотичних засобів, а у подальшому – до передачі 15 тис. дол. США хабара за непритягнення до кримінальної відповідальності.

При цьому з’ясовано, що міліціонер діяв у співучасті з трьома іншими правоохоронцями.
Перебуваючи під таким тиском, потерпілий погодився на умови вимагачів та передав їм частину обумовленої суми коштів.

За такі злочини, вину у вчиненні яких згаданий старший оперуповноважений відділу управління міліції визнав повністю, згідно з ухвалою суду апеляційної інстанції, його засуджено до позбавлення волі на строк 3 роки 1 місяць з конфіскацією майна.

Крім цього, останнього позбавлено права обіймати посади в правоохоронних органах терміном на 3 роки та позбавлено спеціального звання. На цей час вирок набув законної сили. Зазначимо, що вирок суду щодо його трьох спільників ще не постановлено.

 



Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.