Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська ОДА

i.obozrevatel.ua

Четвер, 14 червня 2012, 15:14

У Львівській області цього року жнива розпочнуться на 10 днів раніше

Цього року початок жнив на Львівщині очікується 10-15 липня, а збирання озимого ріпаку і ячменю може розпочатись у першій декаді липня. Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

 

Це пов’язано із сприятливими температурними режимами у квітні-травні 2012 року, що забезпечило швидший розвиток ярих та озимих культур», - повідомив начальник головного управління агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації Роман Верещинський. 

На Львівщині за попередніми підрахунками має бути зібрано орієнтовно 350 тис. га зернових культур. Розрахункова тривалість збирання 8-10 днів за сприятливих погодних умов, оптимальний термін – близько 20 днів. 

«Вкладені у цьому році фінансові ресурси, кредитні кошти в сумі 138 млн. грн., які в рази перевищують суми затрачені у попередніх роках, додають впевненості в хорошому врожаю – близько 30-35 центнерів з одного гектара», - зазначив Роман Верещинський. 

Крім того, на даний час працюють комісії, які оцінюють вартість збитків внаслідок негоди, яка сталась на Львівщині 9 червня у Миколаївському, Жидачівському, Дрогобицькому та Самбірському районах. У районах, де пройшла ця стихія за загальними підрахунками загинуло 1377 га та пошкоджено 2595 га посівів. «Нашим обов’язком на сьогодні є своєчасно зібрати усю інформацію, підрахувати збитки і якнайшвидше подати до Міністерства аграрної політики та продовольства України», - зазначив Р. Верещинський.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.