Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

піаніно

rodazlan.dubster.co.uk

Вівторок, 30 вересня 2014, 17:33

Троє кращих піаністів Львова виконають твори болгарських композиторів

піаніно

1 жовтня, о 19:00 у Львівській філармонії в рамках XX ювілейного Міжнародного фестивалю сучасної музики «Контрасти» відбудеться концерт під назвою – «Три на три».

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної філармонії. 

Троє кращих піаністів Львова – Йожеф Ермінь, Оксана Рапіта та Мирослав Драган виконають твори болгарських композиторів Мілена Панайотова, Красимир Таско та українського композитора Володимира Рунчака. Композитори будуть присутні на концерті особисто.

Усі учасники проекту належать приблизно до однієї генерації, а отже виховані у схожих традиціях і чудово розуміють одне одного.

Сучасна музика Болгарії майже невідома українському слухачеві. Знання про неї обмежені, у кращому випадку, іменами Добрі Хрістова чи Панчо Владігерова, культурних героїв першої половини минулого століття, чиї модерні чи неофольклористичні пошуки сьогодні вже стали історією. Та болгарська композиторська школа продовжує демонструвати доволі цікаві пошуки, знайомство з якими є чи не головною метою проекту «Три на Три».

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.