Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Книги на Схід

Вівторок, 30 вересня 2014, 20:28

"Молодь за зміни" відправляє українські книжки на Схід

Книги на Схід

Чергова партія літератури, зібрана активістами ГО "Молодь за зміни" за останній місяць, найближчим часом попрямує на Схід.

Про це Варіантам розповів Роман Брезіцький, голова ГО "Молодь за зміни".

"Ми зазвичай робимо відправки приблизно двічі на місяць. Завдяки нашій спільній співпраці у бібліотеках краматорська відкрились цілі україномовні відділи. Але якби ви бачили ті задоволені обличчя людей, котрі виходять з бібліотек та несуть у руках українську літературу.Вони просто сяють від задоволення. Звісно, деякі навіть часом просять додатково книжки про Бандеру чи Шухевича, популярністю також користуються книжки про Львів. Цією літературою ми відкриваємо їм справжніх українських героїв", - каже він.

В рамках просвітницького проекту "Відкрий українське" усі зібрані книжки розподілять поміж бібліотеками Маріуполя, Добропілля та Краматорська. Частину відправлять бійцям на франт.

Цього разу, так як і попереднього літературу передадуть Новою поштою, яка в свою чергу здійснює це безкоштовно.

Організатори акції зауважують, що основну частину книжок вони зібрали у час  Форуму видавців. 

Проте, збір книжок не припиняють, це лише чергова партія. Бажаючі досі можуть принести літературу за адресою вул. Коперника 42. Перевагу надають виданням патріотичного та історичного характеру.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.