Ірина Марушкіна,  14 червня 2012

Скільки коштують львівські сайти (РЕЙТИНГ)

«Варіанти» за допомогою програми «Скільки коштує сайт» склали рейтинг львівських інформаційних ресурсів. Ми включили в нього Інтернет-видання, які виготовляють частково власну інформацію, а також сайти друкованих ЗМІ, що видаються у Львові.

Ціни сайтів, які виставила програма, не зовсім відповідають їх реальній ціні на ринку. Адже машина рахує лише показники, які їй вдається зібрати за допомогою двох основних пошукових систем Google і Yandex. Вона, зрозуміло, не володіє інформацією про те, скільки людей працюють в редакції і якими є витрати власника сайту на його утримання.

Однак, пропорції, які намалювала ця програмка, на наш погляд, відповідають ситуації у Інтернет-сегменті львівських і загальноукраїнських інформаційних сайтів.

555

 

Іван Дуб,Web-аналітик:

«Насправді, один мудрий чоловік - Артемій Лєбєдев - сказав, що на сьогодні річ коштує рівно стільки, скільки за не її готові заплатити. Сьогодні існує комерційний бум навколо Інтернет-ресурсів, так само появляються люди і структури, готові придбати популярний сайт. Наприклад, є неофіційна інформація, що Розетка.Уа готова продатися за 50 млн. грн. як повноцінна структура, адже вони лише на рекламу в Інтернеті витрачають 500 тис. грн. в рік.

Враховуючи політичну ситуацію, сьогодні є певний інтерес у політиків до покупки сайтів, собливо інформаційних. І все це лише тому, що на підставі міжнародних даних, які також торкаються України, відбувається серйозний відтік читачів від друкованих медіа в Інтернет. Західні експерти стверджують, що до 2015 року аудиторія читачів Інтернет-видань в світі може налічувати 5 млрд. і ясно, що ті, хто думають про монетизацію своїх інтересів чи ресурсів, бажають частиною такої аудиторії заволодіти».

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.