Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

автобуси "Еталон"

Понеділок, 6 жовтня 2014, 15:00

У Львові на маршрутах працюватиме 18 нових автобусів «Еталон»

автобуси "Еталон"

ЛК АТП №1 закупило 18 нових автобусів марки «Еталон», бориспільського виробника. Приблизна ціна – 7 млн грн. 

Про це повідомила прес-служба Львівської міськради.

Зараз триває оформлення усіх необхідних документів, визначається, на яких маршрутах вони працюватимуть. Планується, що вже з 15 жовтня ці автобуси виїдуть на міські маршрути.

«Придбано 18 нових автобусів, які покращать ситуацію на ринку. Це автобуси не львівського виробництва. У нас сьогодні проблеми з виробництвом автобусів. Це автобуси малого класу. Вони не дорогі. Ми домовлялись ще по старих цінах. 400 тис грн коштує такий один автобус», - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

«Ми досягли домовленостей, що придбали автобуси з відтермінуванням проплати. Маємо щомісячний платіж, і до кінця року маємо заплатити за них. Планується, що з 15-16 жовтня автобуси курсуватимуть на одному з маршрутів. Зараз у АТП працює 186 автобусів, своїх автобусів є 80, решта – орендовані. Будемо старатися збільшити кількість власного транспорту», - сказав директор ЛК АТП №1 Михайло Сидорович.

Загалом у місті існує 52 автобусні маршрути. Від сьогодні, з 6 жовтня працює новий автобусний маршрут №54, про створення якого нещодавно прийняв рішення виконком.

Нагадаємо, відповідно до результатів конкурсу, 52 міські автобусні маршрути обслуговують такі перевізники: ЛК АТП-1, ТзОВ «Міра і К», ТзОВ «Фіакр-Львів», ТзОВ «Успіх БМ» та ПАТ «ЛАТП 14630».

Договором передбачено, що на маршрутах, які обслуговує ЛК АТП №1, має курсувати 186 автобусів, «ЛАТП 14630» – 121, ТзОВ «Успіх БМ» – 86, ТзОВ «Міра і К» – 125 та ТзОВ «Фіакр-Львів» – також 125 автобусів. Як зазначають в управлінні транспорту та зв’язку ЛМР, щодня у Львові працює 650 автобусів та близько 50 – в резерві.

Згідно з договорами, що укладались із перевізниками на обслуговування міських автобусних маршрутів, вони щороку мали на 20% замінювати рухомий склад, який працює на маршруті.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.