Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

забруднені водойми

poopy.org

Понеділок, 6 жовтня 2014, 15:15

У Львові експерти визначили найбільш забруднені водойми

забруднені водойми

Хімічна лабораторія КП «Адміністративно-технічне управління» щоквартально перевіряє якість води у 35 водоймах Львова, які розташовані або ж беруть початок на території міста.

Про це повідомила прес-служба Львівської міськради.

Результати хімічних аналізів, проведених протягом III кварталу 2014 року, виявили перевищення гранично допустимих концентрацій забруднюючих речовин від 5 до 7 показників у 10 водоймах.

А саме в таких: став на вул. Стрийська – Наукова, потік «Кривчицький», потік «Лисиницький», річка «Зубра», річка «Марунька», потік «Білогорський», став на вул. Замарстинівській, 270, потік «Скнилівок», став у парку «Знесіння» (вул. Митрополита Липківського - Заклинських) та потік «Водяний». У воді більшості з цих водних об’єктів зафіксовані перевищення гранично допустимих концентрацій легкоокислюваної органіки, яка вказує на загальне забруднення води, заліза, аміаку, фосфатів та завислих речовин. 

Натомість, найменше перевищень гранично допустимих концентрацій забруднюючих речовин виявлено у таких водоймах: став у лісопарку «Горіховий гай», став у парку «Снопківський», став на вул. Тернопільська, 1а, став на вул. В. Великого, 4, став на вул. Повітряній, 2, потік «Клепарівський», став на вул. Богданівська-Пластова, а також став у парку «Знесіння» (вул. Марунька). У цих водоймах були зафіксовані лише певні перевищення допустимих концентрацій заліза, завислих речовин та легкоокислювальної органіки.

Загалом у водоймах Львова визначали наявність та вміст таких забруднюючих речовин: заліза, аміаку, нітратів, нітритів, фосфатів, хлоридів, сульфатів, завислих речовин, жирів, синтетичних поверхнево-активних речовин (СПАР), простіше кажучи – миючих засобів, легкоокислюваної органіки (БСК-5), а також нафтопродуктів.

Нагадаємо, що на Піскових озерах у Львові тривають роботи з очищення від рослинності.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.