Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

класична музика

tsn.ua

Вівторок, 7 жовтня 2014, 18:29

У Львівській філармонії прозвучить хоровий вечір, присвячений Шевченку

класична музика

Тарасові Шевченку присвячений ще один хоровий вечір XX Міжнародного фестивалю сучасної музики «Контрасти», на якому у виконанні Галицького камерного хору прозвучить Різдвяна Божественна літургія Олександра Козаренка.

Концерт відбудеться у четвер, 9 жовтня о 19:00 годині, інформує прес-служба Львівської обласної філармонії.

Написання Різдвяної Божественної літургії Олександра Козаренка обмежено двома датами: 2000 та 2014 роками. Першу частину – Літургія слова – було написано до двохтисячоліття Різдва Христового для Літургії Св. Івана Златоустого у співпраці з композитором Віктором Камінським, якому належить друга частина – Літургія жертви. Твір виконувала і записала на компакт-диск Заслужена хорова капела України Трембіта.

З того часу Олександр Козаренко написав повну Архиєрейську Божественну Літургію для хору, солістів і оркестру та мріяв сам дописати Літургію жертви до розпочатого в 2000 році проекту. Ідею вдалося реалізувати лише цьогоріч.

Поштовхом сам композитор називає Революцію гідності, особливо січневі події в Києві, та 200-ліття з дня народження Кобзаря, який у цей час немов повернувся до власного народу: «Свою Україну любіть.. Любіть її… во время люте… В останню тяжкую минуту …За неї Господа моліть».

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.