Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

елетробус

wz.lviv.ua

Четвер, 9 жовтня 2014, 15:16

На дорогах Львова з’явиться електробус

елетробус

У Львівській міськраді планують оновити рухомий склад електротранспорту львівськими трамваями і тролейбусами.

Про це повідомив начальник управління транспорту і зв’язку Львівської міськради Віктор Щир.

Цього тижня місту передадуть один новий тролейбус львівського виробництва, який нещодавно побував на берлінській виставці. А на київських дорогах з’явиться низькопідлоговий трамвай марки ТЗL44 «Електрон» українсько-німецького підприємства «Електротранс».

Депутати Львівської міської ради ще минулого року внесли зміни до спеціального фонду бюджету міста на 2013 рік. У цих змінах передбачено 6 мільйонів гривень на закупівлю одного тролейбуса та одного електробуса. Його виготовлять на львівському «Електроні» до кінця року. Салон електробуса має 30 місць для сидіння, а повна пасажиромісткість становить 80 осіб. Крім цього, у салоні буде встановлена автономна система опалення та система відеонагляду. Водночас, перший електробус має пройти експлуатаційні випробування, і лише тоді визначатимуть ціну новинки.

Зі слів члена комісії з питань інженерного господарства, транспорту і зв’язку ЛМР Юрія Кужелюка, зважаючи на складну ситуацію в країні оновлювати громадський транспорт вкрай важко.

«Ми вирішили підтримати свого виробника і закупити один трамвай та один тролейбус. Замовили також електробус, який їздить на акумуляторах. Раніше планувалось, що влада компенсує 50% вартості цієї покупки. Проте зараз усі державні кошти йдуть на танки і бронетранспортери , бойові вертольоти. Ба більше, у держави ми навіть не можемо забрати гроші за ремонти доріг. Якби вона хоча б дала змогу розпоряджатись місту тими коштами, які вона заробляє, то було б значно легше щось планувати».

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.