Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Войцех Кіляр

culture.pl

Четвер, 9 жовтня 2014, 15:35

У Львові вшанують польського композитора, львів’янина Войцеха Кіляра

Войцех Кіляр

У рамках Третього перегляду сучасного польського кіно „Під Високим Замком" у Львові відбудуться заходи з вшанування відомого польського композитора, світової слави творця музики до кінофільмів, львів'янина Войцеха Кіляра.

Про це повідомила прес-служба Львівської міськради.

Зокрема, 12 жовтня о 13.00 за адресою: вул. С. Бандери, 89, м. Львів, розпочнеться урочисте відкриття пам'ятної таблиці, присвяченої Войцехові Кіляру.

Організатори заходу - Генеральне консульство Республіки Польщі у Львові - зазначають: „Вмурування пам'ятної таблиці, присвяченої видатному композиторові музики кіно львів'янину Войцеху Кіляру стане символічним прощанням його улюбленого міста з Маестро, а водночас вшануванням цього світової слави композитора".

Наступного дня, 13 жовтня, у приміщенні Львівської обласної філармонії відбудеться концерт музики з кінофільмів „Сілезієць зі Львова. Вшановуючи Войцеха Кіляра" (початок о 19.00).

„Цей унікальний проект підготувала Івано-Франківська обласна філармонія для вшанування видатного польського композитора родом зі Львова, музика якого захоплює не лише поляків, але й українців", ¬- зазначають у Генеральному консульстві Республіки Польщі у Львові.

Під час концерту симфонічний оркестр Івано-Франківської філармонії виконає низку найвідоміших творів Кіляра з видатних картин Анджея Вайди, Кшиштофа Зануссі, Єжи Гофмана та Романа Поланського. Виконання творів супроводжуватиме мультимедійний монтаж.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.