Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

банк Курченка

espreso.tv

Понеділок, 13 жовтня 2014, 11:48

«Львівелектротранс» профукав мільйони в банку фінансиста сім'ї Януковича

банк Курченка

Фінансові порушення на загальну суму понад 10 млн грн виявили фахівці Держфінінспекції у Львівській області під час ревізії Львівського комунального підприємства «Львівелектротранс».

Про це повідомила прес-служба Держфінінспекції у Львівській області.

Зокрема, підприємство отримало від Європейського банку реконструкції та розвитку кредит, гарантом щодо якого є Львівська міська рада. У грудні 2012 року з першої вибірки кредитних коштів на суму 3 млн євро підприємство використало менш як 1,2 млн євро. Решта 746 тис. євро та майже 8 млн грн були розміщені на рахунках у ПАТ «Брокбізнесбанк» і не використовувались.

Оскільки 28.02.2014 ПАТ «Брокбізнесбанк» визнано неплатоспроможним, – повернути згадані кошти підприємству неможливо. Колишній директор ЛКП «Львівелектротранс», який протягом грудня 2012 – лютого 2014 рр. не використовував кредитних коштів, звільнився.

Нагадаємо, 11 червня Національний банк України прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію АТ "Брокбізнесбанк". Банк належав Сергію Курченку – «головному фінансисту „сім'ї“ Віктора Януковича». Він перебуває у розшуку, адже йому інкримінують "керівництво злочинною організацією, діяльність якої завдала збитків державі у нафтогазовій та банківський сферах на загальну суму близько 5 млрд гривень".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.