Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Верховна Рада

gazeta.lviv.ua

Понеділок, 13 жовтня 2014, 12:00

У Верховній Раді "Народний фронт" та блок Порошенка сформують проукраїнську більшість, – нардеп

Верховна Рада

В Верховній Раді буде сформована проукраїнська більшість двох політичних сил – партії "Блок Петра Порошенка" і партії "Народний Фронт", яку очолює Арсеній Яценюк.

В цьому, під час зустрічі в Дитячій школі народних мистецтв запевнив її колектив кандидат в депутати по 115-му виборчому округу Іван Васюник. Він розповів про ті виклики, які стояли перед владою в умовах російської агресії. 

"Я не думаю, що зараз можна позаздрити Президенту, чи прем'єр-міністру. Позитивом є те, що 2 перші особи держави є зрозумілими для світу, - підкреслив він.

Присутніх на зустрічі цікавили питання розвитку української мови. Одна з працівниць школи з обурення розповіла про те, що під час відвідин неї перукарні, там грало російськомовне радіо. Іван Васюник нагадав про те, як важко приймалися рішення про відстоювання інтересів української мови. "Я був ворогом N1,коли приймалося рішення про обов'язковість дублювання кінофільмів українською мовою. Ви не уявляєте, що це було, це – мафія. Вони казали про те, що в один момент всі кінотеатри впадуть. Але я маю економічну освіту і ми все прорахували наперед", - сказав він, додавши, що зараз україномовний продукт є, але, на жаль, в основному в нічний час.

Також педагогів цікавила ситуація на Львівському автобусному заводі. Кандидат розповів, що для повернення ЛАЗу треба прийняти закон про націоналізацію, або про реприватизацію. На думку Івана Васильовича кращим варіантом є націоналізація. "Я думаю, що це трапиться в наступному році", - додав Васюник. За його словами ЛАЗ є яскравим прикладом заводу, який було знищено після продажу російському капіталу.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.