Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Кармелюка, 3

panoramio.com

Понеділок, 13 жовтня 2014, 16:43

Рейдери намагаються захопити музей історії медицини Галичини, – лікарі

Кармелюка, 3

Меморіальний будинок професора Мар’яна Панчишина, що на вулиці Кармелюка, 3 намагається привласнити незаконний спадкоємець.

Про це сьогодні на прес-конференції розповів Олег Мусій, екс-міністр охорони здоров’я України та голова Всеукраїнського лікарського товариства.

Незаконним спадкоємцем Мусій вважає онука Глухенького – радянського чиновника, що оселився в маєтку після смерті Панчишина.

Передання приміщення і земель за адресою вул. Кармелюка, 3 у приватне користування загрожує припиненням існування музею історії медицини Галичини загалом.

"Територіальна громада Львівщини відстоює своє законне і моральне право на спадок цієї людини, що є практично символом лікарської громади України. А те, що проводиться з його спадщиною зараз - це окупація, і вона повинна бути оцінена української владою. Цей будинок - приклад боротьби за відновлення всього українського та приклад української боротьби", - каже Олег Мусій.

Останнє рішення суду являло відмову територіальній громаді і передачу прав на маєток Глухенькому. Його прийняла Галина Шеремет, суддя Личаківського районного суду, що і надала справі фатального повороту.

В липні за сприяння міськради створили спеціальну комісію, котра перевірила законність дій, але після перевірки одностайно підтримала лікарське товариство.

Наступне судове засідання, яке і стане вирішальним у справі, призначене на 16 жовтня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.