Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

підкуп виборців

trubyna.org.ua

Вівторок, 14 жовтня 2014, 14:00

Рада посилила кримінальну відповідальність за підкуп виборців

підкуп виборців

Верховна Рада ухвалила Закон "Про внесення змін до Кримінального кодексу України" (щодо посилення відповідальності за порушення виборчих прав громадян)".

Про це повідомила прес-служба парламенту.

Законодавчим актом забезпечено додатковий захист виборчих прав громадян, посилено відповідальність за їх порушення, недопущення повторення негативних наслідків під час проведення наступних виборів та референдумів тощо.

Законом, зокрема, підвищено санкції за окремі правопорушення, насамперед вчинені за змовою з членом виборчої комісії (комісії з референдуму) та групою осіб, що дозволить здійснювати оперативно-розшукові заходи у кримінальних провадженнях за кваліфікованими складами кримінальних правопорушень проти виборчих прав громадян.

Законом у новій редакції викладено статтю 160 "Підкуп виборця, учасника референдуму" Кримінального кодексу, згідно з якою "прийняття пропозиції, обіцянки або одержання виборцем, голосування за окремого кандидата на виборах або відмова від такого голосування, передання виборчого бюлетеня (бюлетеня для голосування на референдумі) іншій особі) - карається штрафом від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на той самий строк".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.