Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

степан бандера

zolochiv.net

Вівторок, 14 жовтня 2014, 13:40

Останки Бандери хочуть перепоховати на Львівщині

степан бандера

На одне із чергових засідань сесії обласної ради депутати Львівської обласної ради планують винести на розгляд та обговорення сесії питання про можливість перезахоронення на рідній землі праху провідника Організації українських націоналістів Степана Бандери.

Про це повідомила прес-служба Львівської облради.

Рішення про винесення цього питання на засідання сесії Львівської обласної ради депутати ухвалили 13 жовтня на засіданні постійної комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, духовного відродження та засобів масової інформації обласної ради.

Таке рішення депутати ухвалили, розглянувши серед інших питань порядку денного, звернення своїх колег зі Стрийської районної ради. У своєму зверненні до Львівської обласної ради та Верховної Ради України, яке ухвалили депутати Стрийської районної ради на черговій сесії райради 18 вересня 2014 року, вони пропонують розпочати процедуру перезахоронення праху Степана Бандери.

У зверненні депутати Стрийської райради, зокрема, зазначають: „Жителі Стрийщини вкрай стурбовані цьогорічними подіями, що відбулися в м. Мюнхені. Акт вандалізму та плюндрування могили Степана Бандери не залишили байдужими жодного українця. Це стало приводом для порушення такого важливого питання, як перезахоронення українського героя, патріота своєї держави, на рідну землю".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.