Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

tsn.ua

Четвер, 16 жовтня 2014, 16:59

Шведи допоможуть Львову облаштувати еко-енергетичний центр на ТЕЦ-2

Сьогодні в приміщенні Львівської міської ради відбулася робоча зустріч представників міської влади та шведського посольства в Україні.

Говорили про актуальні питання співпраці між Швецією та Львовом – зокрема, про перспективи поглиблення співробітництва і створення еко-енергетичного центру, інформує прес-служба Львівської міськради.

«Для нас сьогодні дуже важливо, щоб, за посередництвом таких зустрічей, відновлювались позитивний імідж України та довіра європейських бізнесменів до нас, як до доброго партнера та місця для ефективних капіталовкладень. За всі проекти, які зараз реалізуються у сфері водопостачання, теплоенергетики, енергозбереження, ми великою мірою завдячуємо тим фінансовим ресурсам, які вносить уряд Швеції.
Відтак, сьогодні ми зустрілися й обговорили декілька речей, які безпосередньо пов’язані з можливостями співпраці між Львовом і урядом Швеції. Зокрема, йшлося про такий перспективний проект, як створення еко-енергетичного центру на базі ТЕЦ-2, що дасть змогу суттєво знизити споживання газу та збільшити енергонезалежність нашого міста і, відповідно, цілої країни», – розповів перший заступник міського голови Львова Олег Синютка.

За його словами, реалізація цієї ідеї в майбутньому дасть ефект для зменшення енергозалежності, створення певних джерел виробництва альтернативної енергетики. Йдеться про переробку мулу і виробництво біогазу, який пізніше можна перетворювати у теплову або електричну енергію, про зменшення залежності від природного газу в результаті будівництва нового котла на твердому паливі, а також про переробку ТПВ, з можливістю високоякісного сортування і з виробництвом альтернативного палива для того ж котла.

Спілкувались сьогодні посадовці міськради та представники Посольства Швеції і про підтримку на політичному рівні.

«Якщо говорити про сам шведський народ, звичайних мешканців, то вони цілком і повністю підтримують українців у цій боротьбі, як жодна інша країна Європейського Союзу. Основна мета всієї нашої підтримки України у євроінтеграції полягає у тому, щоб допомагати її у намаганні впровадити європейські стандарти й положення, – зазначив заступник посла Швеції в Україні Генрік Нурберг.

На його думку, одним із пріоритетів для України наразі є стати менш залежною від інших країн з точки зору енергоресурсів.

Нагадаємо, за даними Головного управління статистики у Львівській області, обсяг прямих іноземних інвестицій зі Швеції у підприємства м. Львова станом на 01.07.2014 р. склав 341,6 тис. доларів США. Станом на 01.07.2014 року у Львові зареєстровано 5 підприємств зі шведськими інвестиціями.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.