Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

водолазний збір

vchortkovi.pp.ua

П'ятниця, 17 жовтня 2014, 14:16

На Львівщині триває водолазний збір з бійцями Збройних Сил

водолазний збір

На базі Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного з 28 вересня проводяться центральні водолазні збори для підтвердження (присвоєння) класної кваліфікації водолаза. 

Про це повідомила прес-служба Міноборони.

На зборах присутні 23 чоловіки, з них п’ятеро представляють Львівську аварійно-рятувальну службу, які проходять навчання разом із військовослужбовцями.

Практичні заняття проводяться під керівництвом досвідчених викладачів. Керівник курсів – викладач кафедри інженерних спеціальних дисциплін майор Дмитро Окіпняк має найвищу водолазну кваліфікацію «водолазний спеціаліст-майстер» та майже дві тисячі годин роботи під водою.

Перед початком заходу в пункті постійної дислокації було проведено теоретичний курс, який включав у себе 10 тем з водолазної підготовки, після цього – проведення поточної декомпресійної камери лікарем спеціальної фізіології та водолазним лікарем. Сьогодні ж триває фаза практичних спусків, яка збіглася з польовим виходом курсантів факультету підготовки спеціалістів інженерних військ та військ РХБ захисту.

Курсанти також занурюються під воду у водолазному спорядженні та виконують різноманітні завдання.
«На зборах є ті, хто вперше прибули до нас, і до цього не мали жодного відношення до водолазної справи. Після завершення навчання вони отримають кваліфікацію водолаза 3 класу. Вона дозволятиме їм заглиблюватися на глибину до 20 метрів та організовувати водолазні роботи на тій же глибині», – розповів майор Дмитро Окіпняк.

Заняття з слухачами відбуваються за досить насиченим графіком. Так, наприклад, на одному з занять водолаз у спорядженні УВС-50 здійснював пошук затонулого вибухонебезпечного предмета, водночас другий розрахунок у спорядженні СВУ проводив розпиловку дерев’яної сваї під водою. Третій розрахунок в аналогічному спорядженні здійснював пошук і підйом затонулого предмета на поверхню, а четвертий – проводив відпрацювання дихання під водою, адже сьогодні у слухачів було перше заняття у цьому спорядженні.

«Перед практичними спусками ми відпрацьовуємо дії до автоматизму з заплющеними очима. Не слід забувати і про збільшений тиск під водою, що також ускладнює виконання завдань», – поділився своїми враженнями після спуску під воду слухач курсів, командир розвідувально-водолазного взводу 12 інженерного полку старший лейтенант Роман Онуфрійчук.

Заняття зі слухачами центральних водолазних зборів для підтвердження (присвоєння) класної кваліфікації водолаза триватимуть до 29 жовтня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.