Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

кредити

ua.comments.ua

Понеділок, 20 жовтня 2014, 11:10

У Львові кредитна спілка присвоїла 3 млн грн вкладників, – прокуратура

кредити

У Львові керівництво кредитної спілки підозрюють у привласненні 3 мільйонів гривень коштів вкладників.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Під час слідства встановлено, що злочинний бізнес із розкрадання коштів громадян, залучених під виглядом вкладів на депозит і пайових внесків, у 2007-2008 роках організувала мешканка міста Львова - директор філії кредитної спілки. Для реалізації афери остання залучила свого сина-кредитного інспектора, бухгалтера згаданої установи та фіктивного кредитоодержувача.

Шахраї привласнювали кошти вкладників шляхом підробки документів щодо їх руху та оформлення фіктивної документації про видачу кредитів на суми викраденого, а у подальшому здійснювали легалізацію (відмивання) здобутих грошей.

Таким чином, зловмисники ошукали 250 вкладників кредитної спілки на суму понад 3 млн. грн. На цей час у межах кримінального провадження, з метою повернення коштів потерпілих, накладено арешти на майно підозрюваних на загальну суму понад 2 млн. 800 тис. грн. Триває досудове розслідування.


Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.