Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

списки виборців

vidia.org

Вівторок, 21 жовтня 2014, 12:37

Уточнити своє прізвище у списках виборців уже не можна

списки виборців

Закінчився термін подання заяв для уточнення попереднього списку виборців.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Згідно із Законом України “Про вибори народних депутатів України”, вчора, 20 жовтня, закінчився термін, коли виборці могли звернутися до дільничної виборчої комісії або до відділу ведення Державного реєстру виборців із заявою про уточнення попереднього списку виборців, у тому числі про включення або виключення зі списку себе особисто або інших осіб, а також щодо наявності або відсутності відміток про постійну нездатність виборця самостійно пересуватися.

За словами начальника відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату Львівської обласної державної адміністрації Федора Алєйнікова, після 20 жовтня кожен виборець може звернутися із позовом до суду про уточнення списку виборців.

“Позовну заяву може бути подано не пізніше 23 жовтня. Суд при розгляді такого адміністративного позову звертається до відповідного відділу ведення Державного реєстру виборців із запитом щодо уточнення відомостей про виборця. Рішення суду про внесення змін до попереднього списку виборців необхідно подати до дільничної виборчої комісії”, – розповів Ф.Алєйніков.

Нагадаємо, що участь у позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня зможуть взяти лише ті, хто вчасно подбав про своє внесення у списки виборців. У день виборів внесення громадян у списки виборців – неможлива.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.