Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Данило Лубківський

Четвер, 23 жовтня 2014, 14:34

Єдиний для нас спосіб перемогти у війні, – це успіх України, – Данило Лубківський

Данило Лубківський

Данило Лубківський запросив до Львова Андрія Дещицю – посла України в Польщі, колишнього в.о. Міністра закордонних справ України.

Дещиця був на посаді очільника МЗС недовго, але добре запам’ятався людям виконанням відомого хіта футбольних фанатів про президента Путіна.

Дещиця відвідав Львів, щоб підтримати свого колегу, який балотується до Верховної Ради Данила Лубківського.

Також Андрій Дещиця пригадав якою була ситуація на початку російської агресії та розповів, наскільки близькою є перспектива впровадження безвізового режиму з Європейським Союзом, інформує прес-служба "Народного фронту".

«Буквально з перших днів початку агресії, надважливим завданням для нас було правдиво проінформувати наших іноземних партнерів про те, що відбувається в Криму. І коли нормальний міністр отримує телефонні дзвінки з привітаннями, то до мене надходили дзвінки зі співчуттям. Але, дякувати Богу, була команда, були заступники, були віддані дипломати в МЗС»  – пригадує колишній очільник Міністерства Закордонних справ Андрій Дещиця.

Нагадаємо, що 13 жовтня Президент підписав указ про призначення Андрія Дещиці Послом України в Польщі. До Львова Посол прибув для ознайомлення зі станом українсько-польських відносин, проте, додає він, ще одна ціль приїзду – підтримати свого колегу Данила Лубківського. На момент перебування Дещиці на посаді Міністра закордонних справ, Лубківський був його заступником. Сьогодні Данило балотується в народні депутати по 118 мажоритарному округу.

«Насамперед, я – самовисуванець. Але «Народний Фронт» мене підтримав. Я позапартійний, але належу до урядової команди Арсенія Яценюка. Я бачив, як працює ця команда. Чи було все добре? Ні, були проблеми. Чи було все легко? Ні, було складно. Але ми витримали, стали як скеля і зуміли пройти дуже складну дистанцію. І тому я довіряю Арсенію. Є знання, є розуміння, як іти далі. Ми маємо пам’ятати, що ми обираємо прем’єра і обираємо Європу.» - пояснює свою позицію кандидат.

Серед гострих проблем, які сьогодні стоять на порядку денному, є проблема інформаційної пропаганди на Сході України. Лубківський розповідає, що потрібно робити для того, щоб люди були забезпечені правдивою і об’єктивною інформацією про ситуацію в Україні: «В нас має бути цілісна система національної безпеки, яка включає нормальний інформаційний простір. Той, який міг би бути відгороджений від шалу інформаційної пропаганди, яку веде Кремль проти України. Це не має нічого спільного зі свободою слова. Ми маємо заохочувати свободу слова, але не можемо допустити в Україні свободу брехні, яка ллється на нас. Ця брехня виховала людей, які ненавидять Україну».

Дещиця з Лубківським пояснили, чому змінились вимоги до відкриття польських віз. Нагадаємо, що з 15 жовтня Посольство Польщі збільшило перелік документів, необхідних для отримання шенгенської візи.
«Поляки просто повернули той реєстр документів, які вимагають інші держави. А нам здається, що це ускладнення. Насправді, вони просто відмовилися від попереднього режиму.» - коментує Лубківський. «Я готовий ставити питання про максимальне спрощення візових процедур» - додає Андрій Дещиця.

Проте, за словами кандидата в народні депутати Лубківського, важливішим є питання безвізового режиму з європейськими країнами. І те, як швидко його запровадять, залежить не тільки від уряду, але й від всіх українців.

«Ми всі маємо вимагати від влади і питати, де біометричні паспорти, де кордон з Росією, де проект «Стіна». І, таким чином, стимулювати рідну владу це робити. До речі, величезна заслуга Арсенія Яценюка, що ми настільки просунулися в плані одержання безвізового варіанту. І ми це зробимо. І я думаю, що якщо цей уряд буде діяти в такому темпі, то в наступному році це буде можливо. Але громадськість не має спати, вона має вимагати.» - запевняє дипломат.

Лубківський наголошує і на тому, що люди, які будуть в новому парламенті, мають бути гідним прикладом для всіх українців: «Ніщо інше так не заохочує людей, як власні приклади. Тому від наступного українського парламенту залежать ці приклади. Якщо ми туди будемо обирати багачів або людей, які вміють тільки сваритися, значить, ми не зробимо прикладів. Нам треба людей, які будуть показувати свій особистий і колективний приклад. І успіх України – це єдиний можливий для нас спосіб виграти цю війну.»

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.