Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

ghall.com.ua

П'ятниця, 24 жовтня 2014, 18:39

НКРЕКП збільшила обсяги споживання електроенергії для електроопалення за найменшим тарифом для населення

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг для населення, яке для обігріву використовує електроопалювальні установки, збільшила обсяги споживання електричної енергії до 5000 кВт·год (включно) за найменшим тарифом.

Про це повідомляється на сайті комісії.

"У зв’язку зі складною економічною ситуацією в країні нагальним постало питання економії природного газу та здійснення заходів щодо його заміщення. Одним із таких заходів є встановлення стимулюючого тарифу на електричну енергію для споживачів природного газу та теплової енергії, які перейшли на використання електричної енергії для опалення і підігріву води", йдеться у повідомленні.

Комісія збільшила обсяги споживання електричної енергії для населення, яке проживає в будинках (квартирах), обладнаних в установленому порядку електроопалювальними установками, з 3600 до 5000 кВт·год (включно). Для цієї категорії населення застосовується найнижчий тариф на електроенергію  23,7 коп. за 1 кВт·год (з ПДВ). Така норма діє в опалювальний період з 1 жовтня по 30 квітня (включно).

"Прийняття цього рішення сприятиме заохоченню побутових споживачів до встановлення електроопалювальних установок замість тих, що працюють з використанням природного газу, і, у разі зменшення обсягів газових ресурсів, дасть змогу забезпечити потреби споживачів в опаленні житлових приміщень. Крім цього, заміна побутовими споживачами опалювального обладнання, що працює з використанням природного газу, на електроопалювальні установки з використанням диференційованого за періодами часу обліку електроенергії зменшить щомісячні витрати на опалення приміщень",  йдеться в повідомленні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.