Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська ОДА

tourist.lviv.ua

П'ятниця, 15 червня 2012, 15:26

4 об’єкти пам’яток культурної спадщини Львівщини можуть занести до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО

Від Львівської області до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО можуть потрапити 4 об’єкти: церква Святого Юра у м. Дрогобич, церква Святого Духа в с. Потелич Жовківського р-ну, церква Собору Пр.Богородиці у с. Матків Турківського р-ну та церква Святої Трійці в м. Жовква. Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

 Сьогодні, 15 червня, заступник голови Львівської облдержадміністрації Володимир Губицький провів нараду щодо стану підготовки внесення у Список всесвітньої спадщини ЮНЕСКО спільної українсько-польської транскордонної номінації «Дерев’яні церкви українських і польських Карпат».

На даний час  вже відібрано по 8 пам’яток з кожної країни, які є визначними взірцями пам’яток культурної спадщини – храмів лемківської, бойківської, гуцульської та галицької шкіл, які зберегли свою автентичність і можуть розглядатися як потенційні кандидати для занесення до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. 

Станом на сьогодні, за інформацією із Центру Світової Спадщини ЮНЕСКО номінація (заявка) дерев’яних церков карпатського регіону у Польщі та Україні відповідає всім технічним вимогам, встановленим у нормативних вимогах щодо повноти перевірки номінацій до Списку всесвітньої спадщини.

Після надання доступу делегації ІКОМОС для проведення оцінювання та обстеження об’єктів буде підготовлено і передано заявку на конгрес ЮНЕСКО.

«Зараз необхідно провести ряд практичних заходів з підготовки номінованих об’ктів для огляду експертом ІКОМОС. Для цього робочою комісією з підготовки об’єктів, за участі управління охорони культурної спадщини, було проведено обстеження всіх номінованих об’єктів і підготовлено перелік робіт, які необхідно провести на цих об’єктах. Крім цього, було скеровано листи до голів райдержадміністрацій Турківського і Жовківського районів про проведення ямкового ремонту доріг, що ведуть до населених пунктів, де розташовані храми», - зазначив В. Губицький.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.