Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Правоохоронні органи

nmsk.dp.ua

П'ятниця, 15 червня 2012, 16:35

Лжеінспектори примушують водіїв сплачувати кошти за видачу їм так званих «екологічних карток»

Шахраї під виглядом міліції змушують водіїв сплачувати кошти за видачу їм так званих «екологічних карток». Про це повідомляє прес-служба УДАІ МВС України у Львівській області.

З напливом іноземних туристів і вболівальників на дорогах України активізувалися шахраї, які діють під виглядом працівників підрозділів Державтоінспекції. Користуючись незнанням іноземцями законів України, члени різних громадських організацій, які одягнені у форму, схожу на міліцейську, не соромляться «штрафувати» довірливих туристів. З початку року припинено діяльність вже 20 таких «патрулів».

Члени незаконних постів «патрулюють» на власних автомобілях з використанням форменого одягу, подібного до форми працівників міліції. При цьому шахраї для зупинки транспортних засобів використовують предмети, схожі на жезл або диск з червоним світлоповертачем.

Улюбленими місцями незаконної діяльності працівників так званих «постів екологічної безпеки» є автодороги державного значення Київ-Чоп та Київ-Одеса. Зловмисники використовують різноманітні «вимірювальні прилади», виготовлені самотужки, для того, аби «штрафувати» довірливих іноземців, які на власному автотранспорті прибувають до України на матчі Євро-2012.

При цьому, оплатне проведення замірів рівня окису вуглецю та придбання «екологічних карток» не передбачене жодним нормативним актом України.

Згідно з Правилами дорожнього руху, право примусової зупинки транспортного засобу мають лише працівники міліції. Тому, якщо вас намагаються зупинити підозрілі люди на автомобілях без спецпофарбування, проблискових маячків і відомчих міліцейських номерних знаків синього кольору, не реагуйте на їх вимоги і продовжуйте рух.

Про даний факт необхідно відразу ж повідомити за телефоном міліції «102» і вказати місце зустрічі з лжеінспекторами, а по можливості – ще й марку та номер їх автомобіля. Дана інформація буде відразу ж передана найближчому патрулю ДПС, який вживатиме всіх необхідних заходів до затримання шахраїв.

На особистому автомобілі нести службу заборонено. Екіпаж обов'язково повинен бути в складі двох чоловік. На заміських трасах патрулювання на службових автомобілях ДПС здійснюється в русі, стояти на місці дозволяється для документування порушення ПДР, забезпечення спеціальних заходів, а також для оформлення ДТП.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.