Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

ВРУ

pics.rbc.ru

П'ятниця, 15 червня 2012, 17:42

Парламент може дозволити приватизацію 80 спиртзаводів та «Укрспирту»

У Верховній Раді України зареєстрований законопроект № 10607 ініційований народним депутатом від фракції Партії регіонів, який пропонує виключити з переліку підприємств, які не підлягають приватизації «Укрспирт» і 80 спиртових заводів. Про це йдеться в опублікованому на офіційному сайті ВР проект закону «Про внесення змін до деяких законів України (щодо розвитку спиртової галузі)».

 Цей проект закону пропонує ліквідувати державну монополію у спиртовій галузі та врегулювати питання щодо можливості здійснення приватизації «Укрспирту» і 80 спиртзаводів шляхом виключення їх з переліку підприємств, які належать приватизації.

На думку автора законопроекту, приватизація вищезазначених підприємств зумовить додаткові надходження до державного бюджету України.

Нагадаємо, на початку 2011 року після перетворення «Укрспирту» з держконцерну в держпідприємство Кабмін вніс його до списку об'єктів, що не підлягають приватизації. До цього в ньому містилася заборона на продаж потужностей, що виробляють спирт.

Таким чином, продавати підприємство цілком сьогодні заборонено. Окремі ж заводи після переведення їх на баланс інших державних структур або передачі фонду держмайна - можна. Більш того, в «Державну програму приватизації на 2012-2014 роки» йдеться про необхідність їх продажу. Тепер для того, щоб приватизувати спиртзавод, необхідно всього лише вивести його зі складу держкомпанії, передавши на баланс будь-якого іншого підприємства.

Нагадаємо, 13 червня цього року головою «Укрспирту» призначили Олександра Харта.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.