Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

лічильники газу

volynnews.com

Середа, 29 жовтня 2014, 13:45

«Львівгаз» просить в держави 270 млн грн, аби забезпечити жителів Львівщини лічильниками

лічильники газу

ПАТ «Львівгаз» обслуговує приблизно 156 тисяч споживачів, які не мають встановленого приладу обліку газу. Щоб забезпечити їх лічильниками до 2018 року, як це вимагає законодавство, держва повинна виділити понад 270 млн. грн.

Про це повідомила прес-служба ПАТ «Львівгаз» .

Після рішення Уряду про зменшення норм споживання у 1,5-2 рази споживачі, які не мають встановленого лічильника будуть платити менше, однак продовжуватимуть використовувати газ без обмежень і не матимуть стимулів для встановлення лічильників та ощадливого споживання природного газу.

«Зменшення щомісячної оплати за газ протирічить політиці ощадливого і ефективного використання енергоносіїв, яка декларується на всіх державних рівнях. І головне, позбавляє споживачів будь-яких економічних стимулів до встановлення лічильників газу, що є обов’язковою умовою інтеграції України в Европейське енергоспівтовариство», - говорить перший заступник голови правління – заступник з постачання та обліку газу ПАТ «Львівгаз» Володимир Король

Щороку компанія встановлює понад 10 тис. безкоштовних лічильників. Однак, враховуючи рівень фінансування програми із забезпечення комерційного обліку природного газу, для встановлення лічильників у всіх споживачів області знадобиться приблизно 6 років.

«Щоб забезпечити приладами обліку газу споживачів, у яких вони ще не встановлені, необхідно вкласти значні фінансові ресурси. Таких грошей у держави немає, а самі споживачі не зацікавлені у встановленні лічильників за власні кошти», - зауважує Володимир Король

Він також наголосив, що відповідно до законодавства із 1 січня 2018 року ПАТ «Львівгаз» забороняється постачати блакитне паливо споживачам, які не мають встановленого лічильника. Тому, щоб вчасно забезпечити населення приладами обліку газу, державі доведеться вдатися до збільшення фінансування програми із забезпечення комерційного обліку природного газу, або ж стимулювати людей встановлювати лічильники газу за власні кошти.

Нагадаємо, що Уряд прийняв рішення про зменшення норм споживання для осіб, які не мають встановленого лічильника. Відтепер у тих, хто має встановлену лише газову плиту та має централізоване гаряче водопостачання, місячна норма споживання була змінена із 9,8 м3 на людину до 6 м3 газу. У випадку, якщо встановлена газова плита, але немає централізованого гарячого водопостачання то місячна норма зменшена із 18,3 м3 до 9 м3 на особу. Водночас, за наявності газової плити та водонагрівача, норма була зменшена із 23,6 м3 до 18 м3 на один опалювальний місяць.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.