Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

львівська філармонія

yakiev.com

Понеділок, 3 листопада 2014, 13:01

Львівська філармонія запрошує на фортепіанний вечір

львівська філармонія

4 листопада о 19:00 год. Львівська обласна філармонія запрошує на фортепіанний речиталь Дмитра Онищенка – «Мандрівка у часі».

Про це повідомила прес-служба Львівської філармонії.

Програма концерту складається із двох напрямів. Один із них має в основі фортепіанні мініатюри, що писалися для дітей із дидактичною ціллю, але при тому залишаються високомистецькими творами . Ця частина програми містить твори Й. С. Баха, Р. Шумана, П. Чайковського, К. Дебюссі, С. Прокоф’єва.
Друга частина програми – більші за розміром фортепіанні твори: віртуозні та технічно складні варіації на тему Паганіні оp. 35 Йоганнеса Брамса та Друга соната для фортепіано Сергія Рахманінова. Програма складається з двох відділів, і подубована за принципом руху від простого до складного.

У розмові про концерт піаніст Дмитро Онищенко зазначає: «Це велике щастя – знову повертатися до Львова, до рідної, знайомої публіки, до мами, до родичів, до людей, що знають тебе з дитинства, кожного разу з новою програмою, розповідаючи за допомогою звуків, що трапилося за цей час у твоєму житті, а також засобами музики розпитуючи, як пройшов у знайомих і близьких той відрізок життя, що ми не бачились».

І додає: «Хочу від усього серця подякувати всім тим, хто прийде на концерт, за те, що вони є у моєму житті, хочу подякувати рідному місту за дитинство, за роки навчання та творчого становлення, за все, що воно мені дало і дає.
Уперше я про це хочу сказати вголос, також уперше в житті граю подібну програму, де образи дитинства поєднуються з думками та емоціями дорослої людини.
Сподіваюся, що комбінація видасться вдалою, і програма концерту, яка являє собою якнайширше охоплення космосу людського життя і людських почуттів, розгалужених стежок людської долі, контрастів земного шляху, знайде свій відгук у ваших серцях!»

Отож, не пропустіть блискучого фортепіанного виконання та долучіться до піднесеної музики, завітавши на концерт у Львівську обласну філармонію.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.