Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

військові служба по контракту

tsn.ua

Вівторок, 4 листопада 2014, 17:34

На Львівщині 43 особи записалися на контрактну службу у жовтні

військові служба по контракту

Щодня до районних комісаріатів звертаються чоловіки та жінки, які вирішили пов’язати своє життя зі Збройними Силами України.

Про це повідомив відділ по роботі з громадськістю Львівського ОВК.

Добровольці спершу проходять професійно-психологічний відбір, потім – медичну комісію.

Так, лише за жовтень у Львівський обласний військовий комісаріат звернулось 43 людини, серед яких чоловіки та жінки віком від 18 до 40 років. У кожного з них своя мотивація: у когось – це гідне грошове забезпечення, в інших – бажання захищати свою Батьківщину:

Олександр, 37 років, м. Броди: «Я вже давно прийняв рішення піти служити на захист своєї землі. Однак, наважився на це тільки зараз. Мабуть, на прийняття такого рішення вплинули розповіді друзів, які вже побували на сході. Попри те, що уряд не дбає належним чином про забезпечення вояків усім необхідним, мене не лякає перспектива участі в АТО».

Михайло, 19 років, с. Сможе, Сколівський район: «Батьки не перечили моєму рішенню. Це – мій вибір. Я патріот своєї країни і не боюсь їхати на схід».

Олександр та Михайло, як і багато інших добровольців, які мають бажання проходити військову службу, однак не мають військово-облікової спеціальності, спершу проходитимуть навчальну підготовку для здобуття певної військової спеціальності і лише після цього буде прийнято рішення про подальше місце проходження їхньої служби.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.