Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

МЗС

tsn.ua

Середа, 5 листопада 2014, 15:15

Україна закриває 9 своїх консульств

МЗС

Міністерство закордонних справ України ліквідовує дев’ять консульських установ у різних державах світу.

Про це повідомив речник міністерства закордонних справ Євген Перебийніс, пише "Голос України".

"Це є частиною процесу з оптимізації використання держаних коштів", - зазначив Перебийніс.

В перелік установ, котрі ліквідуються, увійшли генеральні консульства в Сучаві (Румунія), Пряшеві (Словаччина), консульства в Варні (Болгарія) та Марселі (Франція). Крім цього, будуть ліквідовані консульська агенція в Батумі (Грузія), генеральні консульства в містах Нижній Новгород (Росія), Альмати (Казахстан) консульства в Хайфі (Ізраїль), Курітібі (Бразилія).

"Водночас, планується відкрити одну консульську установу, у Придністров’ї, де проживає дуже багато громадян України. Її статус та місто розміщення наразі не визначений, ведуться консультації", - повідомив речник МЗС.

Ще одну консульську установу переміщено – на базі консульського відділення посольства в Бонні буде створене генконсульство у Дюссельдорфі (обидва міста - Німеччина).

Статус ще шести установ буде знижено з генерального консульства до консульства, що дозволить зменшити фінансування і кількість працівників. Ця реорганізація зачепить диппредставництва у Ньїредьгазі (Угорщина), Едінбурзі (Велика Британія), Салоніках (Греція), Єкатеринбурзі, Новосибірську (Росія).

Консульські округи установ, які ліквідуються, передаються до сфери відповідальності посольства у відповідній державі, зазначають у МЗС.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.