Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

айфони

zdnet.com

Четвер, 6 листопада 2014, 11:26

Львівські митники вилучили на кордоні рекордну кількість смартфонів iPhone

айфони

Сучасні смартфони відомого американського бренду Apple намагався ввезти в Україну наш співвітчизник сьогодні вночі. 

Про це повідомила прес-служба ГУ ДФС у Львівській області.

Він прибув з Польщі на митний пост ДФС «Шегині-Медика» автомобілем «Mercedes Sprinter» та для проходження митного контролю обрав «зелений коридор». Попри це в митників виникла підозра про наявність у нього товарів, що підлягають митному оформленню та перевищують неоподатковувану норму ввезення через митний кордон громадянами.

Тож транспортний засіб було виведено зі смуги спрощеного митного контролю у зону поглибленого огляду. У спеціально виготовленій за допомогою фанерних листів перегородці з декоративною обшивкою митники виявили прихований товар, а саме смартфони «Apple. iPhone 5, 16 Gb» – 466 шт.; «Apple. iPhone 5, 32 Gb» – 41 шт.; «Apple. iPhone 6 Space Gray 64 Gb» – 95 шт.; «Apple. iPhone 6 Space Gray 128 Gb» – 23 шт.; ноутбуки «Apple. MacBook Air. Model: А 1466» – 3 шт. Доступ до цього сховища став можливим після демонтажу частини передньої стінки перегородки.

Отже, громадянин вчинив дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю шляхом використання спеціально виготовленого сховища (тайника). Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого частиною 1 статті 483 Митного кодексу України.

За цим фактом складено протокол про порушення митних правил, вартість предметів порушення буде встановлена додатково.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.