Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Степан Давимука

old.lp.edu.ua

Четвер, 6 листопада 2014, 12:20

Політик подарував бібліотеці Стефаника колекцію творів на 100 тисяч доларів

Степан Давимука

Український політик та колишній начальник Львівського регіонального відділення Фонду держмайна Степан Давимука подарував національній науковій бібліотеці ім. Стефаника колекцію графічних творів — 9012 екслібрисів відомих українських та зарубіжних художників.

Про це повідомила прес-служба Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника.

"Щедрий дарунок Степана Давимуки поповнить унікальні мистецькі фонди Бібліотеки й водночас стане взірцем меценатства. Частину цієї колекції представлено у виставковій залі Бібліотеки. Запрошуємо оглянути її до 24 листопада 2014 р", йдеться в повідомленні прес-служби.

Як пише газета "Високий замок", фахівці, які бачили частину подарованих екслібрисів, вважають, що вартість колекції може становити до 100 тисяч доларів.

Давимука спробував себе у меценатстві не вперше – у 2007 році він придбав за власні кошти та передав бібліотеці ім. Стефаника архів родини професора Крип'якевича, а 2009 – архівні документи українського історика Мирона Кордуби, серед яких було 108 листів першого українського президента Михайла Грушевського. 

Нагадаємо, у 1994-2005 роках Степан Давимука був начальником Львівського регіонального відділення Фонду держмайна України. До цього Давимуку обирали депутатом Львівської обласної ради та призначали представником Президента у Львівській області. Політик є членом партії ВО «Батьківщина».

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.