Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

собор Юра

sobor-svyura.lviv.ua

Вівторок, 11 листопада 2014, 14:59

Екскурсія чудотворними іконами львівських храмів пройде в рамках «Ночі у Львові»

собор Юра

У Львові 14-16 листопада відбудеться фестиваль «Ніч у Львові», у рамках якого відбудуться численні екскурсії, перформанси та театралізовані дійства у музеях, галереях і храмах. 

Про це повідомила прес-служба Львівської міськради.

Ексклюзивною буде екскурсія «Дорога духу і добра», присвячена чудотворним іконам у храмах нашого міста. Під час екскурсії учасники відвідають п’ять давніх храмів Львова: Успенську церкву, церкву св. Андрія, Латинський кафедральний собор, Вірменський собор та храм Пресвятої Євхаристії. 

«Ми хочемо не просто провести чергову екскурсію давніми храмами Львова, розповідаючи про їхню архітектурну й мистецьку цінність, а дати можливість львів’янам та гостям міста по-справжньому відчути духовну велич Львова», - зазначає координатор екскурсії Назар Лоштин.

Під час екскурсії у кожному храмі буде час для молитви перед чудотворними іконами та мощами святих. Наприклад, у Свято-Успенському храмі можна буде помолитися перед іконою Пресвятої Богородиці Одигітрії, а у Латинському кафедральному соборі - перед іконою Матері Божої Ласкавої.

«Це не буде «банальна» екскурсія по церквах. Акцент буде зроблено на духовності. У рамках екскурсії учасники дізнаються про чудотворні ікони нашого міста, а також про мощі святих, які перебувають у львівських храмах. Кожен матиме змогу піднести свою молитву до того чи іншого святого з проханням чи словами подяки», - розповіла екскурсовод Юля Алпатова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.