Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

Юрій Турянський

Середа, 12 листопада 2014, 14:12

Турянський вважає обов'язком Львівщини дати прихист переселенцям

Юрій Турянський

Тимчасово виконуючий обов'язки голови Львівської ОДА Юрій Турянський зазначив, що Львівщина зобов'язана надати прихисток переселенцям зі Сходу та Криму, а також розповів про статистику переселенців по Львівщині.

«Динаміка досить суттєва: ще кілька тижнів тому ми говорили про 7500 тисяч, потім про 8000, – цифра зростає. Ми моніторимо всі санаторії, заклади, які можуть прийняти максимальну кількість осіб. До цього Львівщина готується серйозно і фундаментально.

Якщо будуть подальші переміщення – я вважаю, що це наш обов’язок найти прихисток для тих людей, які не мають можливості проживати в своїх домівках на Сході України, а також в АР Крим. Також, дуже багато осіб проживають у приватному секторі, це громадяни Львівщини, які виділяють частину помешкання для переселенців, ділять з ними свої харчі. Знаємо такі факти, що села Львівщини збирають допомогу і надають тимчасово переселеним» – зазначив Турянський.

Загалом, наразі на Львівщині проживає 25 тисяч переселенців, з них 8500 офіційно зареєстровані. З офіційно зареєстрованих мешканців 2500 неповнолітні діти.

«Промоніторивши Львівський департамент ОДА, ми можемо сказати, що всі переселенці переживуть зиму в теплі, нагодовані, а діти підуть в школу» – додає Турянський.

За оперативними даними, майже 1400 дітей переселенців пішли до школи, близько 200 дітей відвідують дошкільні установи, в інститутах навчаються 817 студентів з числа переселенців, з них близько 200 – першокурсники.

З березня і по даний час на Львівщині народилося близько 40 дітей, а на обліку у жіночіх консультаціях перебуває 104 вагітних жінки.

«З 10 числа розпочато призначення щомісячної адресної допомоги, яка призначена на оплату проживання постановою Кабміну. Дану допомогу вже в листопаді одержать 1606 громадян» – розповідає посадовець.

За сприянням центрів зайнятості працевлаштовано майже 150 переселенців. Самостійнов районах області знайшли роботу понад 1400 переселенців. Більше 400 мають статус безробітного, і досягнута домовленість з працедавцями, щодо їх працевлаштування.

Управлінням верховного Комісара об’єднаних націй у справах біженців надано грошову допомогу у розмірі 1 мільйон 75 тисяч гривень, яка виплачена 199 сім’ям тимчасово переміщених.

Кілька днів тому надійшов гуманітарний вантаж від міжнародної організації «Швидка медична допомога» з Німеччини. Це понад 5 тонн теплого одягу, взуття, та понад 1 тонну продуктів харчування.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.