Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

майно

П'ятниця, 14 листопада 2014, 11:33

Прокуратура оскаржила вирок стосовно судді, який дерибанив державне майно у Львові

майно

Прокуратурою Львівської області подано апеляційну скаргу на вирок Болехівського міського суду Івано-Франківської області, постановлений 7 листопада стосовно судді Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області, який обвинувачувався у прийнятті завідомо неправосудних рішень та службовому підробленні.

Про це повідомила прес-служба прокуратури.

Як встановлено у ході розслідування, суддя своїми незаконними рішеннями у цивільних справах розпорядився нерухомим майном на території Львова, в результаті  – об’єкти вилучили з комунальної власності.

Доведено, що суддею ухвалено 5 неправосудних рішень, на підставі яких за фізичними особами, котрі виступали фіктивними сторонами у справах, визнано право власності на 12 приміщень, загальною площею 2,5 тис кв.м та вартістю понад 3,5 млн. грн., які належали громаді міста.

Водночас, судом першої інстанції його визнано винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 375 і ст. 366 КК України, та призначено покарання у виді 2 років обмеження волі з позбавленням права обіймати посаду судді упродовж 3 років.

Відтак, прокуратура Львівської області не погоджується із таким покаранням у зв¢язку з його м’якістю та оскаржила вирок в апеляційному порядку.

Завдяки ужитим прокуратурою області заходам представницького характеру неправосудні ухвали судді скасовано, належне львівській громаді нерухоме майно витребувано з чужого незаконного володіння.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.