Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Понеділок, 18 червня 2012, 13:26

У Львові до проведення Євро-2012 від Першого об'єднаного загону ДССТ задіяні 78 військовослужбовців

Під час Євро-2012 на Львівському залізничному вокзалі та в аеропорту патрулюють 78 військовослужбовців Першого об'єднаного загону Державної спеціальної служби транспорту (ДССТ) Міністерства інфраструктури. Про це повідомляє прес-служба Голови Адміністрації ДССТ.

Цілодобово під контролем знаходяться три маршрути на вокзалі, де спільно з правоохоронцями військові залізничники підтримують безпеку іноземних вболівальників та порядок. Через залізничний вокзал щоденно проходить сотні тисяч людей, які, окрім футболу, хочуть побачити історичний Львів.

Також, львівські військові залізничники супроводжують швидкісні потяги «Hyundai». Кожен маршрут сполученням «Львів-Київ» та «Київ-Львів» супроводжують по троє військових транспортників. За словами майора Сергія Болотенка, найбільше завантажений швидкісний потяг у дні, коли пасажири повертаються після матчу додому, або ж їдуть на екскурсію до Львова. «Часто доводиться пояснювати пасажирам, що курити в потязі не можна. З іноземцями спілкуємося англійською, втім окремі військовослужбовці знають і німецьку. Спільну мову знаходимо швидко і без конфліктів».

На думку Сергія Болотенка, присутність військових залізничників у потязі відіграє психологічну роль, тому пасажири ведуть себе стриманіше.

Крім того, під час проведення Євро-2012 на посту у Львові стоять 11 саперів, які перевіряють територію головного залізничного, приміського вокзалів та аеропорту на наявність вибухових пристроїв.

Голова Адміністрації Держспецтрансслужби генерал-лейтенант Микола Мальков розповідає, що для надійності в роботі для розмінувальників закупили сучасне європейське обладнання.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.